Ziemniaczki pieczone babuni

Ziemniaczki pieczone babuni

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    30 dag
  • sól do smaku

  • sos czosnkowy

    10 łyżek
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Ziemniaczki pieczone babuni

Ziemniaki obieramy i kroimy w paski.
Następnie kładziemy je na płytę od nagrzanego pieca kaflowego i podpiekamy obustronnie. Gdy będą dobrze podpieczone solimy je i podajemy z sosem czosnkowym.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (16)

kate.500 28.11.2012 07:51
fajna odmiana
Emiliozo 03.06.2012 22:27
lubię właśnie takie
JaPaqc 29.05.2012 21:53
lubię takie dobrze przypieczone
caralajna 03.02.2012 12:06
lubię takie
Izabela28 11.01.2012 12:55
smaczne:)
m1monika 04.01.2012 13:52
pamiętam ich smak, były pyszne
anja3107 07.12.2011 10:58
smaczne
magical66 19.10.2011 11:08
super
Wacław 08.10.2011 11:36
pychaaaaaaaa !
Wacław 08.10.2011 11:36
pychaaaaaaaa !

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat