Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczki nadziewane różnościami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z kurczaka 700 g
majonez 200 g
czosnek 3 ząbki
ziemniaki 8 szt
ser żółty 100-200 g
szczypiorek d/s
sól d/s

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczki nadziewane różnościami

Przygotowanie:

Kurczaka pokroić w średniej kostkę. W rondlu wlać trochę wody (około szklanki), dodać majonez i umieścić kawałki kurczaka. Doprawić solą. Dusić ok 30 min.

W tym czasie przygotować ziemniaki. Umyte obrane i wydrążone umieścić na blaszce.

W wydrążone łódeczki umieścić "farsz" - posypać wszystko serem żółtym.

Piec w nagrzanym piekarniku (temp. ~ 240° C) przez 20-25 minut.

Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak