Ziemniaczki czosnkowe

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    1 kg
  • sól

    do smaku
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Obrane ziemniaczki umyć, jeśli są duże pokroić na mniejsze kawałki, zalać wodą, posolić. Gotować pod przykryciem do miękkości. Odcedzić, ostudzić. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć na nim ostudzone ziemniaczki. Posypać czosnkiem granulowanym. Podawać jako dodatek do smażonego mięsa.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (30)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
alaaa 08.12.2013 17:25
inna wersja ziemniaka, smacznie
Dorian 02.11.2013 11:20
smakowity dodatek do obiadku
olkaaa 19.08.2013 16:03
bardzo lubię
Angelika10 17.07.2013 00:16
bardzo takie lubię
Katarzyna59 14.07.2013 11:16
fajniutkie
Pani Domu 05.05.2013 17:45
pyszne ziemniaczki
kate.500 21.04.2013 23:28
pyszny pomysl
Iwusia 09.04.2013 22:43
bardzo smaczne ziemniaczki do obiadu
Justyna/Dzastus 15.03.2013 10:48
jak czosnkowe to sie czestuje
Dorota37 23.02.2013 19:44
ekstra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat