Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane uszka z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Ciasto

ziemniaki ugotowane 80 dg
kasza manna 10 dg
mąka pszenna 10 dg
jajko 2 sztuki
natka pietruszki 1 pęczek
sól

Nadzienie

cebula biała 15 dg
pieczarki 25 dg
bułka czerstwa 1 cząstka
mleko 2 łyżki
żółtko jajek 2 sztuki
sól i pieprz
Kucharek SMAK WIOSNY
olej do smażenia

Porada

Ziemniakow swiezych a nie ugotowanych mialam 80 dg.

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane uszka z pieczarkami

Ziemniaki odcedzamy, odparowujemy i mielimy, mieszamy z kasza i odstawiamy na 30 minut. Dodajemy przesiana make, posiekana pietruszke i jajka. Calosc zagniatamy. Cebule obieramy, drobno kroimy, smazymy, dodajac umyte, skrojone pieczarki. Czastke bulki namaczamy w mleku, mielimy, mieszamy z jajkami i dodajemy do grzybow. Calosc doprawiamy. Ciasto rozwalkowujemy, tworzymy kwadraty 3cm, nakladamy przestudzone nadzienie, skladamy po przekatnej i lepimy brzegi. Wrzucamy na wrzaca osolona wode, gotujemy. Idealne do barszczyka rowniez z mojego przepisu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 01.12.2014 15:11
ciekawy pomysł na pyszne danie
Natalija 14.09.2014 17:10
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak