Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane talarki z kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 5 duże
kiełbasa podwawelska 1 laska
oliwa
sól
Papryka słodka mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane talarki z kiełbasą

Ziemniaki obieramy, myjemy i kroimy w plasterki. Kiełbaskę kroimy w kostkę. Na oliwie podpiekamy talarki ziemniaczane dodając odrobinę soli do smaku. Na drugiej patelni podsmażamy kiełbaskę wytapiając zbędny tłuszczyk. Kiedy ziemniaczki są miękkie dodajemy kiełbaskę i przyprawiamy do smaku solą i papryką. Można dodać także mieszankę przypraw do ziemniaków. Smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 26.01.2013 18:49
smaczne takie talarki
Lukrecja29 08.08.2012 00:45
ooo lubie takie
EWI 21.07.2012 19:26
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak