Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczane sakiewki z włoskim sosem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 8 szt
pietruszka zielona 2 pęczki
czosnek 3 ząbki
oliwa 0,5 szkl
sól
pieprz
ser gouda 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczane sakiewki z włoskim sosem

Ziemniaki dokładnie umyć pod bieżącą wodą. Następnie każdy ponacinać na krzyż i zawinąć w folię aluminiową - każdy ziemniak oddzielnie. Ułożyć na blaszce piec ok. 50 minut w temp. 200 stopni. Pietruszkę posiekać i zmiksować z obranym czosnkiem oraz serem dodając stopniowo oliwę z oliwek. Doprawić solą i pieprzem. Upieczone ziemniaki rozchylać widelcem w miejscu nacięcia i nakładać po 2 łyżeczki sosu. Resztę sosu podać oddzielnie.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Anna133 25.08.2013 21:44
ciekawe danie
treonina 14.10.2012 22:18
ale miałabym na takie ochotę :-)
BeataJ 14.10.2012 21:10
pysznie się zapowiadają
Rafał10 14.10.2012 21:05
super przepis :)
Lemon 14.10.2012 21:05
ekstra
Patrycja25 14.10.2012 20:50
pewnie smaczne
Monika111 14.10.2012 20:43
uwielbiam zapiekane ziemniaki! :)
Piotr-21 14.10.2012 20:32
smaczne
KasiaK90 14.10.2012 20:29
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak