Ziemniaczane łódki na ostro

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki w mundurkach

    4 szt
  • fasolka czerwona

    1 puszka
  • cebula

    1 szt
  • ogórki konserwowe

    2 szt
  • jajka

    3 szt
  • papryka czerwona

    1 szt
  • majonez

    5 łyżek
  • koperek

    2 łyżki
  • pieprz

    do smaku
  • sól

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki umyj, wstaw do piekarnika. Piecz aż będą miękkie. Przekrój wzdłuż na pół. Wydrąż ze środka trochę miąższu i pokrój go w kosteczkę. Fasolkę opłucz, osącz. Jajka ugotuj na twardo, obierz ze skorupki. Pokrój w kostkę paprykę, cebulę oraz ogórek. Połącz z majonezem i ziołami, dopraw. Nadziej ziemniaki.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 22.12.2013 13:49
fajne łódki
Renata22 20.09.2012 18:11
bardzo ciekawe

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat