Ziemniaczane kulki

Ziemniaczane kulki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki ugotowane

    1 kg
  • jajka

    2 sztuki
  • żółtka

    4 sztuki
  • masło

    6 łyżek
  • mąka

    3/4 szklanki
  • woda

    3/4 szklanki
  • olej do smażenia

  • sól

    do smaku
  • zioła prowansalkie Prymat

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ziemniaki zmielić, dodać 2 łyżki masła, żółtka, sól i zioła. Wodę zagotować z reszta masła mieszając wsypać mąką, schłodzić, dodać jaja i masę ziemniaczaną i połączyć. Formować kulki i smażyć na głębokim oleju. Świetne jako przekąska, jak równierz dodatek do 2 dania.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Fiffi

16.04.2012 23:17
fajne

manaika

14.03.2012 14:09
super!

manaika

10.03.2012 11:44
super pomysł!

eli82

24.02.2012 20:42
super!

eli82

24.02.2012 20:42
super!

Renia1

04.01.2012 17:13
naprawde pomysłowe

iknbozka

06.12.2011 15:05
pycha

berys18

20.09.2011 07:36
świetny pomysł na ziemniaki

Tika4444

19.09.2011 14:07
ale pyszności

Anna138

31.07.2011 20:50
świetny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat