ziemniaczane kluski z gałką Prymat

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    13 dkg
  • ziemniaki

    500 dkg
  • sól

  • Gałka muszkatołowa mielona Prymat

  • masło

    2 łyżki
  • jajko

  • tarty ser

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

ziemniaki obrane gotuję w malej ilości wody, przepuszczam przez maszynkę , dodaję gałkę , mąkę i jajko i ucieram na gęstą masę. Formuję w mące wałki o długości 5 cm. Kluski wrzucam na wrzącą wodę i gotuję , aż wypłyną. Wybieram cedzakiem i układam na półmisku, posypuję startym serem i polewam przyrumienioną bułką tartą.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 17.05.2016 17:32
bardzo dobre
owca441 21.08.2012 21:47
smaczne
sznycel 21.08.2012 20:01
lubię z suróweczką

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat