Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana zupa z wędzonym łososiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 4-5 szt
cebula dymka ze szczypiorkiem 3-4 szt
ząbek czosnku
łosoś wędzony 15 dag
jogurt naturalny 3-4 łyżki
oliwa 1 łyżka
koperek 1 łyżka
natka pietruszki 1 łyżka
sól
Liść laurowy suszony Prymat
Pieprz czarny mielony Prymat
kminek
bulion warzywny 750 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana zupa z wędzonym łososiem

Ziemniaki obrać, pokroić w dużą kostkę. Cebulę dymkę pokroić w plasterki. Czosnek obrać, zmiażdżyć. W rondlu o grubym dnie mocno rozgrzać oliwę, wrzucić pokrojoną białą część cebuli dymki i czosnek, zeszklić. Dodać ziemniaki, liść laurowy. Wlać gorący bulion, gotować na małym ogniu, aż ziemniaki się rozgotują. Łososia pokroić w paseczki. Zupę posolić do smaku, przyprawić pieprzem. Dodać szczyptę kminku, jogurt, łososia, natkę i koperek, wymieszać, od razu podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak