Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaczana sałatka z serem i pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 5 szt
kukurydza w puszce 1 szt
por (biała część) 2 szt
ser żółty 150 g
ryż 50 g
pieczarki marynowane 15 szt
majonez 5 łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaczana sałatka z serem i pieczarkami

Ziemniaki obieramy i gotujemy do miękkości w delikatnie osolonej wodzie. Po ugotowaniu studzimy i kroimy w kosteczkę. Kukurydzę odsączamy na sitku. Ryż gotujemy do miękkości w osolonej wodzie. Pora dokładnie myjemy i kroimy w pół plasterki. Ser oraz marynowane pieczarki kroimy w kosteczkę. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy ze sobą. Dodajemy majonez i przyprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i wstawiamy do lodówki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 01.10.2015 07:51
super sałatka, bardzo mi się podoba
Anna169Hosz 28.09.2015 14:38
Pyszna sałatka!
gosia1988 28.09.2015 14:25
na pewno smaczna
pestka 28.09.2015 14:08
bardzo smaczna przekąska
Konczi 28.09.2015 13:59
wygląda bardzo pysznie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak