Ziemniaczana na wywarze warzywnym

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ziemniaki

    5
  • marchew

    2
  • pietruszka

  • seler

    1/2
  • natka pietruszki

  • pieprz

    5 ziaren
  • kostka warzywna

  • Kucharek przyprawa do potraw

  • woda

    1,5 litra
  • Ziele angielskie całe Prymat

    4 ziarenka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka dajemy wodę, kostkę warzywną, ziele angielskie, liść laurowy i pieprz. Doprowadzamy do wrzenia. W tym czasie obieramy marchewkę, pietruszkę i seler. Myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Jak wywar zacznie się gotować dodajemy starte jarzyny, przykrywamy i dalej gotujemy. Obieramy ziemniaki, myjemy i kroimy w kostkę. Dajemy do gotującego się wywaru. Wszystko gotujemy aż ziemniaki będą miękkie. Pod koniec gotowania dodajemy posiekaną natkę pietruszki i doprawiamy do smaku kucharkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IlonaAlbertos 27.01.2014 23:34
Ciekawy pomysł.
IwonaKa 26.01.2014 14:17
tez gotuję taką zupkę,bardzo lubimy
gosia56 18.11.2013 10:25
pyszna zupka
Pani Domu 08.07.2013 08:42
bardzo apetyczna
Iwusia 29.06.2013 22:16
bardzo dobre :)
jeta72 22.05.2013 08:35
smaczna :-)
Pietruszka 01.05.2013 21:14
fajna zupa
Ada-Gaba 25.03.2013 06:58
szybka i pyszna zupka
Beata23 17.02.2013 17:13
pycha
kate.500 02.01.2013 08:08
lubie zupki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat