Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :)

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar z kurczaka 1 szt
cukinia 1/2 szt
czosnek 2-3 ząbki
szpinak świeży 2 garści
por do wywaru
natka pietruszki do wywaru
serek topiony 100 g
Gałka muszkatołowa mielona Prymat do smaku
Kucharek przyprawa do potraw do smaku
ser camembert 1 szt
pestki słonecznika 2-3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :)

Kroki postępowania

1
Z kurczaka, pory i pietruszki przygotować wywar. Gotować ok. 15 min.
Krok 1 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
2
Cukinię obrać, wykroić pestki i pokroić w kostkę, dodać do wywaru razem z obranym czosnkiem. Gotować ok. 10 min.
Krok 2 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
3
Następnie dodać dokładnie umyte liście szpinaku, bez ogonków. Gotować ok. 3-4 min. Przyprawić do smaku.
Krok 3 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
4
Całość łącznie z obranym mięsem przełożyć do blendera, dodać serek śmietankowy i zmiksować na gładki krem.
Krok 4 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
5
Podawać z camembertem pokrojonym w kostkę i pestkami słonecznika.
Smacznego!
Krok 5 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

norweska20 16.12.2014 09:59
smaczna zupa...z ciekawymi dodatkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak