Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :)

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wywar z kurczaka

    1 szt
  • cukinia

    1/2 szt
  • czosnek

    2-3 ząbki
  • szpinak świeży

    2 garści
  • por

    do wywaru
  • natka pietruszki

    do wywaru
  • serek topiony

    100 g
  • gałka muszkatołowa mielona

    do smaku
  • Kucharek przyprawa do potraw

    do smaku
  • ser camembert

    1 szt
  • pestki słonecznika

    2-3 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
Z kurczaka, pory i pietruszki przygotować wywar. Gotować ok. 15 min.
Krok 2 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
Cukinię obrać, wykroić pestki i pokroić w kostkę, dodać do wywaru razem z obranym czosnkiem. Gotować ok. 10 min.
Krok 3 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
Następnie dodać dokładnie umyte liście szpinaku, bez ogonków. Gotować ok. 3-4 min. Przyprawić do smaku.
Krok 4 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
Całość łącznie z obranym mięsem przełożyć do blendera, dodać serek śmietankowy i zmiksować na gładki krem.
Krok 5 - Zielono mi, czyli krem szpinakowo-cukiniowy :) foto
Podawać z camembertem pokrojonym w kostkę i pestkami słonecznika.
Smacznego!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 16.12.2014 09:59
smaczna zupa...z ciekawymi dodatkami

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat