Zielone sakiewki z twarożkiem i szczypiorem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajko

    2 szt
  • mleko

    1 szklanka
  • mąka

    1 szklanka
  • szpinak

    100 gram
  • Szczypiorek cienki

    1 pęczek
  • sól

  • pieprz kolorowy ziarnisty

  • olej

    2 łyżki
  • ser biały twarogowy

    300 (chudy)
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Jajka, makę, mleko, oliwe zmiksować, dodać szpinak, zmiksować. Powstanie zielone ciasto nalesnikowe.Usmażyć nalesniki. Potem ser twarogowy widelcem ugnieść, posiekać szczypior.Dodać sól i piprz. Następnie nadziewać nalesniki farszem, zwijać w sakiewki, przewiązywać szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
aleksa123 04.09.2011 09:58
fajne
MAR3STA 19.04.2011 00:54
świetne;)
banditka 09.04.2011 14:27
Takie sakiewki robie tez np. z kurczakiem i warzywami :) Polecam, wyglada fajnie i smaczne, dodaje fotke
accee 05.04.2011 22:45
Dobre
artur7 05.04.2011 16:06
pyszne
Gabriela7 05.04.2011 08:00
smaczne
iwa643 05.04.2011 07:57
fajne
halinka1011 04.04.2011 11:29
świetny przepis
halina17 04.04.2011 10:38
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat