Zielone risotto

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryż arborio

    1 szkl
  • cukinia

    1
  • fasolka szparagowa

  • por

    1
  • kostka grzybowa

    1
  • szczypiorek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Cukinie pokroic w półplasterki, pora również. Fasolkę szparagową oczyścić, pokroić w 2 cm kawałki i ugotowac na pół miękko w osolonej wodzie. Z kostki rosołowe i wody zrobić bulion.Na patelni rozgrzać odrobine oleju, wsypac ryz i chwile przesmażyć, dodać warzywa i podlać bulionem.Dusić do miekkości mieszająć i podlewająć bulionem , gdy wyparuje. Gotowe danie posypać posiekanym szczypiorkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Betka 23.04.2012 15:21
mmmm super wygląda;))
olkaaa 10.12.2011 16:19
wygląda smakowicie
Laila2786 01.12.2011 10:03
Sałatka z cukinią uwielbiam.
katarzyna124 28.11.2011 15:03
zielone warzywa:cukinia, fasolka...
SmacznaPyza 28.11.2011 13:18
jakoś nie widzę tego zielonego....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat