Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zielone pesto z rukoli

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

rukola 1/2 opakowania
migdały 2 łyżki
czosnek 1 ząbek
grana padano tarty 2 łyżki
sól do smaku
olej 1/4 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Zielone pesto z rukoli

Miski rozdrabniacza wkładamy umytą i osuszoną rukolę, obrane ze skórki migdały. Jeśli takich nie mamy, to wystarczy zalać je gorącą wodą. Czosnek obrany i drobno posiekany, sól starty ser oraz oliwę i całość miksujemy. Przygotowane w ten sposób pesto przekładamy do słoiczka , na wierzch wlewamy odrobinę oleju i zakręcamy. Przechowujemy w lodówce.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 09.02.2014 00:14
ciekawe jak smakuje:)
2milutka 21.01.2014 18:28
super ja nigdy nie robiłam..:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak