Zielona zupa z łososiem i migdałami

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • marchewka

    1 sztuka
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/3 sztuki
  • groszek konserwowy

    400 g
  • bazylia świeża

    10-15 listków
  • bulion warzywny

    1-1,5 litra
  • łosoś wędzony

    100 g
  • płatki migdałowe

    20 g
  • Ziele angielskie całe Prymat

  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól i pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Marchewkę, pietruszkę i selera obieramy, myjemy, kroimy w kostkę i zalewamy bulionem. Dodajemy liść laurowy, ziele angielskie i gotujemy ok. 15 min. Następnie dodajemy groszek zielony razem z zalewą i gotujemy jeszcze z 10 min. Wrzucamy posiekane liście bazylii i blendujemy na gładki krem. Przyprawiamy pieprzem i solą.
Łososia wędzonego kroimy na mniejsze kawałki. Gotową zupę wlewamy na talerz dodajemy kawałki łososia wędzonego i posypujemy garścią płatków migdałowych.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
KuchniaMagdaLeny 17.11.2016 19:27
Polecam! Pysznie smakuje :)
KORAL 10.11.2016 16:37
Smaczna zupka :)
norweska20 10.11.2016 11:51
zapowiada się smacznie
molanka 10.11.2016 10:54
ciekawa jestem smaku tej zupy
Konczi 10.11.2016 10:29
ciekawe połączenie smaków
Krzysztof15 10.11.2016 09:17
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat