Zielona zupa krem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • natka pietruszki

    2-3 pęczki 1,5 szkl posiekanej natki
  • brokuł

    1/2 szt
  • ziemniaki

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • czosnek

    1 ząbek
  • masło

    1 łyżka
  • oliwa

    1 łyżka
  • bulion drobiowy

    2 szkl
  • śmietana kremowa 30%

    3-4 łyżki
  • sól do smaku

  • sok z cytryny

    do smaku
  • grzanki

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Zielona zupa krem foto
Natkę pietruszki umyć, osuszyć i drobno posiekać. Obrane ziemniaki i cebulę pokroić w kosteczkę, razem z posiekanym czosnkiem podsmażyć na oliwie z masłem.
Krok 2 - Zielona zupa krem foto
Podlać bulionem( może być z kostki rosołowej) i gotować do miękkości.
Krok 3 - Zielona zupa krem foto
10 minut przed końcem gotowania dodać posiekaną natkę pietruszki i podzielony na różyczki brokuł.
Krok 4 - Zielona zupa krem foto
Miękkie warzywa zmiksować na gładki krem.
Krok 5 - Zielona zupa krem foto
Doprawić do smaku solą i sokiem z cytryny, wymieszać ze śmietanką, podgrzać.

Podawać z grzankami lub groszkiem ptysiowym.
RenataZ-et
Zupa z natki pietruszki, ziemniaków i brokuła jest bardzo łatwa do przygotowania, smaczna i zdrowa.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IKrakowianka 31.12.2016 16:33
jak dla mnie - rewelacja!
Wafelek2601 31.12.2016 16:16
Bardzo smaczna zupka
Jadwiga/Jaga85 31.12.2016 15:36
piękny kolorek
pestka 31.12.2016 15:31
smaczna zupka
ilka01 31.12.2016 11:44
super przepis :)
jagoda5913 31.12.2016 10:45
ładny kolor
ben-ka 31.12.2016 10:31
Bardzo ładnie się prezentuje.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat