Zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • oliwa

    1 łyżka
  • posiekany czosnek

    3 sztuki
  • ziemniaki

    25 dkg
  • wywar z kurczaka

    800 ml
  • ogórek

    1 sztuka
  • rukwia wodna

    10 dkg
  • zielona fasolka szparagowa

    15 dkg
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • cebula

    1 siekana
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek rozgnieść, rozgrzać oliwę i smażyć na niej cebulę i czosnek do miękkości. W tym czasie ziemniaki pokroić w kostkę i dorzucić do cebuli. Smażyć ok. 4 minuty. Dodać wywar, doprowadzić do wrzenia i gotować kilka minut. Ogórek posiekać, dodać do zupy, gotować do miękkości. Dodać rukwię wodną i gotować aż opadnie na dno. Wszystko zmiksować.
Z fasolki odciąć ogonki i końcówki. Przekroić na połowę. Dusić we wrzącej wodzie do miękkości. Dodać do zupy, doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Seba 13.06.2011 00:36
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat