zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • łodygi selera

    1/2 kg
  • ziemniaki małe

    10 szt
  • pomidor

    3 szt
  • natka pietruszki

    1 pęczek
  • sól i pieprz

    1 do smaku
  • masło

    1
  • włoszczyzna mrożona

    25 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Łodygi selera oczyścić ze skóry, drobno pokroić, dodać włoszczyznę dusić około 5 minut na maśle, zalać wrzątkiem gotować 15 minut, dodać pokrojone w paski ziemniaki, gotować do miękkości warzyw na koniec przyprawić solą i pieprzem.
Pomidory sparzyć wrzątkiem, obrać ze skóry, pokroić w plastry i ułożyć w talerzach, zalać zupą, na wierzchy posypać koperek

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
RenataZ-et 13.11.2011 23:35
coś dla smakoszy selera ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat