ZIELONA ZUPA

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw

    2 GARŚCIE
  • szpinak

    2 GARŚĆ
  • natka pietruszk

    2 GARŚCIE
  • rzeżucha

    1 GARŚĆ
  • cebula dymka

  • masło

    1 ŁYŻKA
  • mąka

    1 ŁYŻKA
  • rosół

    1,5 LITRA
  • żółtka

    4 SZTUKI
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

SZCZAW, RZEŻUCHĘ, SZPINAK, NATKĘ I CEBULĘ STARANNIE PŁUCZEMY I SIEKAMY. W RONDLU ROZTAPIAMY MASŁO, WSYPUJEMY ZIELENINĘ, PODSMAŻAMY. OPRÓSZAMY MĄKĄ, A GDY SIĘ ZRUMIENI, ZALEWAMY ROSOŁEM. CHWILĘ GOTUJEMY. ZUPĘ ZAGĘSZCZAMY ŻÓŁTKAMI I PRZECEDZAMY. PODAJEMY Z GRZANKAMI.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat