zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • szczaw,szpinak,natka pietruszk

    garsc
  • garsc rzezuchyi cebuli dymki

  • masło

    1 lyzki
  • naka

    2 lyzek
  • rosół

    2 litr
  • żółtko jajek

    4 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

zielenine starannie siekamy .w rondlu roztapiamy maslo wsypujemy zielenine i podsmazamy .opruszamy maka a gdy sie zarumieni podlewamy rosolem. chwile gotujemy . zupe zageszczamu zoltkami i podajemy z grzankami .

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
IZABELA29 09.10.2010 10:36
ciekawe czy szczaw można kupic w sklepie?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat