zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kostka rosołowa

    1 szt
  • woda

    1,5 litr
  • śmietana

    do zabielenia
  • cebula

    1 mała
  • brukselka

    10 szt
  • fasola szparagowa

    garść
  • brokuł

    2 różyczki
  • groszek mrożony

    garść
  • koper świeży

  • por

    1 szt
  • zielony makaron

    2 garście
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kostkę rosołową rozpuściłam w wodzie i zagotowałam. Dodałam warzywa pokrojone na mniejsze kawałki i zielony makaron. Gdy były miękkie dodałam pokrojony koperek, doprawiłam przyprawami i dodałam śmietany.

Smacznego :)

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
kate.500 22.11.2012 09:02
pycha
Ela15 24.10.2012 20:11
fajna
gosia561 01.09.2012 20:11
taka naturalna, smaczna i zdrowa
angelika14 02.08.2012 10:44
zdrową zupką nie pogardzę
Rafał10 28.06.2012 09:03
ależ apetyczna! Wszystko co zielone i pyszne :)
luki1984 23.06.2012 22:14
jaka ładna

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat