Zielona zupa

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół wołowy

    1 l
  • natka pietruszki

    2 łyżki
  • koperek

    2 łyżki
  • szczaw

    4 łyżki
  • szpinak

    4 łyżki
  • mąka

    1 łyżka
  • śmietanka

    1/2 szklanki
  • mleko

    1/2 szklanki
  • ziemniaki ugotowane

    1/2 kg
  • boczek wędzony

    10 dag
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • lubczyk

    2 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Rosół zagotować, dodać wszystkie posiekane zielona składniki. Mąkę rozmieszać w zimnym mleku, wlać do zupy i gotować około 3-4 minut. Następnie zmiksować, dodać śmietankę, przyprawić do smaku. Podawać z ugotowanymi ziemniakami, okraszone stopionym boczkiem.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 23.12.2013 12:14
pyszna zupa
Monika193 15.10.2011 23:07
smaczna
Ania67 15.10.2011 12:39
Uwielbiam takie zupy
Wafelek2601 10.10.2011 19:44
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat