Zielona sałatka z brokułem i avokado

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • avokado

    1 szt.
  • mały brokuł

  • jabłko

    1 szt.
  • jajko ugotowane na twardo

    2 szt.
  • cebula czerwona

    1/2 szt.
  • jogurt grecki

    2 łyżki
  • musztarda

    2 łyżeczki
  • cukier

    1 łyżeczka
  • szczypiorek siekany

    2 łyżki
  • sól do smaku

  • oliwa

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Gotujemy w osolonej wodzie brokuła. Odcedzamy i studzimy.

Jajka kroimy na ósemki, avokado oraz jabłko obieramy i kroimy w grubą kostkę. Cebule kroimy w cienkie pół-krążki. Szczypiorek drobno siekamy.

Jogurt, musztardę i oliwę dokładnie mieszamy. Sos doprawiamy cukrem i solą.

Warzywa wrzucamy do miski, polewamy sosem i delikatnie mieszamy.

Bardzo lubię tę sałatkę zjeść na śniadanie!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
norweska20 21.02.2014 08:32
moje smaki..pycha
Rafał10 06.02.2014 13:40
same pyszne składniki... byłabym w niebo wzięta jedząc to cudeńko :)
MagdaXXX 06.02.2014 11:54
fajne połączenie składników

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat