Zielona muffinka

Zielona muffinka

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    350 g
  • olej

    70 ml
  • proszek do pieczenia

    2 łyżeczki
  • szpinak mrożony

    250 g
  • ser pleśniowy

  • jogurt naturalny

    250 ml
  • jajko

    2
  • sól

  • pieprz

  • tymianek

  • czosnek

    4 ząbki
  • masło

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Zielona muffinka

Szpinak rozmrażamy na maśle oraz dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Dusimy do momentu odparowania wody. Studzimy.
Ser drobno kroimy.
W misce mieszamy jajka z jogurtem, olejem i przyprawami.
Następnie powoli dodajemy mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
Do masy dodajemy szpinak i ser. Mieszamy.
Do 3/4 wysokości papilotek, nakładamy masę szpinakową.
Pieczemy ok 30 minut w 180 stopniach.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Aida 12.02.2014 14:12
dziękuję bardzo :) były smaczne na ciepło ale i na zimno też :)
nogawkuchni 12.02.2014 13:59
Bardzo ciekawy pomysł,chętnie bym skosztowała takiej dość nietypowej muffinki,prezentuje się apetycznie,bardzo fajny przepis.
Renata9 12.02.2014 13:52
smaczne i zdrowe zielone muffinki

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat