Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zebra ciasto w paski

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
cukier 1 szklanka
mąka pszenna 2,5 szklanka
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
olej 1 szklanka
woda gazowana 1 szklanka
cacao 2 łyżki
mąka pszenna 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: zebra ciasto w paski

Jajka ubiłam z cukrem. dodałam olej, wodę i mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Ciasto przełożyłam do dwóch naczyń o takiej samej objętości. Do jednej części wsypałam mąkę, do drugiej cacao. Wymieszałam. Na blaszkę o średnicy 24x32 wyłożyłam papier. Na środek blaszki wlewałam naprzemiennie po 3 łyżki ciasta białego i 3 łyżki ciasta ciemnego. piekłam w temperaturze 180 stopni przez 40 minut.
( można też piec do suchego patyczka )

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

monisia1977 20.12.2013 07:04
super ciacho
Barbara777 19.12.2013 21:07
dobre ciastko
malaczarna23 19.12.2013 18:19
pyszna zebra do kawki:)
pawel123 19.12.2013 12:50
moje smaki
krystyna330 19.12.2013 12:39
ale pyszności
norweska20 19.12.2013 11:59
idealne do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak