Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZEBRA

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
cukier 1 szkl
woda gazowana 1 szkl
olej 3/4 szkl
mąka pszenna 3 szkl
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
cukier waniliowy

Porada

Zamiast wody możemy użyć białą oranżadę.

Przepis i sposób przygotowania na: ZEBRA

Jajka ucieramy mikserem z cukrem i cukrem waniliowym. Następnie stopniowo dosypujemy mąkę z proszkiem, cały czas ucierając ciasto.
Stopniowo dodajemy ole i wodę, delikatnie mieszamy do połączenia się składników.
Masę podziel na dwie równe części. Do jednej części masy dosypujemy kakao i 3 łyżki mąki dokładnie mieszając.
Do natłuszczonej i obsypanej mąką formy wlewamy na przemian raz łyżkę lub po 2 łyżki z białą masą i na to brązową. Zaczynamy wylewanie ciasta od środka blachy.
Pieczemy 50min w 170-180st.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 03.02.2017 21:41
Dobre ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak