Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka tortowa 2,5 szklanki
cukier 1,5 szklanki
woda gazowana 1 szklanka
olej 1 szklanka
cukier waniliowy 1 opak
kakao 3 łyżki
cukier puder do posypania
proszek do pieczenia 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Kroki postępowania

1
Jajka zmiksować z cukrami.
Krok 1 - Zebra foto
2
Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia, wodę i olej. Zmiksować.
Krok 2 - Zebra foto
3
Ciasto podzielić na dwie części. Do jednej dodać 3 łyżki mąki, a do drugiej 3 łyżki kakao. Kwadratową blachę wysmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasta wlewać na środek blachy naprzemiennie, raz łyżkę jasnej masy, raz ciemnej.
Krok 3 - Zebra foto
4
Piec w piekarniku nagrzanym do 180 st.C przez ok. 1 godzinę (do suchego patyczka).
Krok 4 - Zebra foto
5
Po ostygnięciu posypać cukrem pudrem.
Krok 5 - Zebra foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna32 02.11.2016 08:19
smaczne ciasto
MagdalenaIC 01.11.2016 22:46
Pysznie :)
MonikaW 01.11.2016 21:30
smaki dziecinstwa
gusia1000 01.11.2016 16:31
Znane i dobre ciasto.
Franciszek 01.11.2016 15:51
pyszne do kawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak