Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 szt
mąka pszenna 2.1/2 szkl
olej 1 szkl
woda letnia 1 szkl
mąka pszenna 3 łyzki
kakao 3 łyżki
proszek do pieczenia 2 łyżeczki
Bułka tarta klasyczna Prymat
tłuszcz do formy

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Kroki postępowania

1

Jajka ubić z cukrem na puszysto.
Krok 1 - Zebra foto
2
Dodawać powoli mąkę i proszek do pieczenia. Dalej ubijać dodając na przemian wodę i olej.
Krok 2 - Zebra foto
3
Ubite ciasto podzielić na dwie równe części. Do jednej dodać kakao a do drugiej 3 łyżki mąki
Krok 3 - Zebra foto
4
Przygotować okrągłą tortownicę o średnicy 26cm , posmarować tłuszczem i posypać bułką tartą. Ciasto nakładać do tortownicy na środek łyżką na przemian 3 łyżki ciemnego ciast i 3 łyżki jasnego. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni około 1 godz.
Krok 4 - Zebra foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Patrycja33 02.10.2016 09:31
super ciasto, dodaje je do moich ulubionych:-)
MonikaW 26.09.2016 07:58
piękna wyszła
cris04 25.09.2016 21:59
ciasto znane i lubiane!
kasia.s 25.09.2016 20:01
Pyszności :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak