Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zebra

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 8 szt
proszek do pieczenia 3 łyżeczki
kakao 3 łyżki
mąka pszenna 4,5 szkl
mąka pszenna 2 łyżki
olej 1,5 szkl
woda 1,5 szkl
cukier 2,5 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: Zebra

Całe jajka ucieramy z cukrem, dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, olej, wodę. Nadal ucieramy. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy 2 łyżki mąki, a do drugiej kakao. Mieszamy dokładnie. Ciasto wylewamy na środek formy 25/36 po dwie łyżki każdego i tak w koło- utworzą się kręgi. Pieczemy w 180 stopniach do 55 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina1991 15.06.2014 09:27
lubię zebrę smaczne
ppaulina 17.02.2014 10:55
do kawy idelane
fotoviderek 18.09.2013 10:34
Świetnie wygląda:)
JOANNA16 29.06.2013 15:50
świetne ciacho
gosia56 28.06.2013 20:50
bardzo lubię taką babkę
Milena87 27.06.2013 18:14
ja też lubię zebrę, tylko troszeczkę inny przepis mam
Cranberry 27.06.2013 11:28
moje ulubione ciacho :)
Megg 27.06.2013 10:28
świetne ciasto
Ola1984 27.06.2013 09:54
Bardzo lubię zebrę. Jest prosta w przygotowaniu i bardzo efektownie wygląda :)
Habibi 27.06.2013 09:42
Uwielbiam patrzeć na to ciasto - każdemu wychodzi inny niepowtarzalny wzór :))
joanna30 27.06.2013 09:32
Muszę kiedyś upiec bo bardzo ją lubię
bogusia19 27.06.2013 09:22
pyszne do kawy
dodi 27.06.2013 09:04
bardzo lubię zebrę
Konczi 27.06.2013 09:04
lubię to ciacho

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak