Żeberka zapiekane z fasolą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    80 dag
  • biała fasola

    1 puszka
  • sok pomidorowy

    1 szklanka
  • cebule

    2
  • olej

    3 łyżki
  • czosnek

    3 ząbki
  • keczup pikantny

    4 łyżki
  • sól

  • pieprz

  • papryka

  • majeranek

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka pokroić na porcje. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem, odstawić do lodówki na 3 godziny. Rozgrzać olej, obsmażyć żeberka na rumiano. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Fasolę osączyć, rozsypać warstwą na żeberkach. Cebulę posiekać, wymieszać z sokiem, doprawić. Polać żeberka. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika (200 stopni). Piec ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec naczynie odkryć i piec jeszcze 15 minut.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
artur7 27.11.2011 03:51
mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat