Doradca Smaku logoandPrymat logo
Najnowszy odcinek programu Doradca Smaku OGLĄDAJ

Żeberka zapiekane z fasolą

0.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Liczba porcji
Liczba porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka
80 dag
biała fasola
1 puszka
sok pomidorowy
1 szklanka
cebule
2
olej
3 łyżki
czosnek
3 ząbki
keczup pikantny
4 łyżki
sól
Sklep Prymat
pieprz
Sklep Prymat
papryka
majeranek
Sklep Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka zapiekane z fasolą

Żeberka pokroić na porcje. Natrzeć majerankiem, solą i pieprzem. Posmarować keczupem, odstawić do lodówki na 3 godziny. Rozgrzać olej, obsmażyć żeberka na rumiano. Przełożyć do natłuszczonego żaroodpornego naczynia. Fasolę osączyć, rozsypać warstwą na żeberkach. Cebulę posiekać, wymieszać z sokiem, doprawić. Polać żeberka. Naczynie przykryć, wstawić do piekarnika (200 stopni). Piec ok. 30 minut, aż mięso będzie miękkie. Pod koniec naczynie odkryć i piec jeszcze 15 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 27.11.2011 03:51
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek itsnatural smak