Żeberka z tobasco

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1,5 kg
  • sos tobasco

    do smaku
  • czosnek

    3 zabki
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    do smaku
  • olej

    2-3 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka podzielić na porcje, natrzeć solą, pieprzem oraz papryką. Wymieszac sos tobasco- kilka kropel-z olejem i natrzeć mięso. Czosnek pokroić w plasterki i oblożyć żeberka. Wstawić do lodówki na minimum 2 godz.. O brać mięso z czosnku i włożyć do rozgrzanego piekarnika do opieczenia- dolewać wodę , aby mięso nie wyschło. Piec w naczyniu żaroodpornym przez 1 godz. Sprawdzic stan pieczenia- mięso powinno bez problemu odchodzić od kości.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Katarzyna59 07.06.2013 10:43
bardzo apetyczne
olkaaa 21.01.2012 20:51
rewelacja
Łukasz15 14.01.2012 11:42
smaczne
Anna169Hosz 16.12.2011 23:41
Pyszności.
Wacław 27.11.2011 20:33
super danie !
magduś83 27.11.2011 19:21
trzeba uważać , żeby nie przesadzić z sosem:)
fasola 27.11.2011 19:03
muszą być bardzo pikantne te żeberka
fasola 27.11.2011 19:03
muszą być bardzo pikantne te żeberka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat