Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka z cebulką
2. Mięso umyć i pokroić na kawałki (ja pokroiłam na mniejsze po 1 żeberku). Włożyć do marynaty. Wstawić do lodówki na 1-2h.
3. Mięso wkładać na rozgrzany tłuszcz. Mięso obsmażyć z obu stron na złoty kolor.
4. Gdy mięso będziemy przewracać na drugą stronę dodać liść laurowy i ziela angielskie. Mięso co jakiś czas podlewać gorącą, przegotowaną wodą. Smażyć ok 40-45 min.
5. Grzyby suszone namoczyć. Gdy będą miękkie pokroić w kostkę.
6. Cebulę pokroić w piórka, dodać do mięsa, posypać jarzynką. Dodać także pokrojone, namoczone grzyby wraz z wodą w której się moczyły. Żeberka smażyć do miękkości ok 30min.