Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka wieprzowe duszone w piwie

2.0
(9)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
piwo jasne 2/3 szkl
miód naturalny 1 łyżka
cebula 1 szt
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
mąka 1 łyżeczka
olej 2 łyżki
sok z cytryny 2 łyżki
przyprawa do zupy do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe duszone w piwie

Żeberka pokroić na porcje, umyć, osuszyć, oprószyć solą i pieprzem. Zrumienić na rozgrzanym oleju, przełożyć do rondla. Na tłuszczu w którym smażyło się mięso zeszklić drobno posiekaną cebulę i czosnek. Dodać piwo, miód, sok z cytryny, zagotować. Przygotowany sos połączyć z mięsem, dodać liść laurowy, mieloną paprykę, wlać 2/3 szkl wody i dusić pod przykryciem do miękkości. Po koniec dodać mąkę wymieszaną z odrobiną zimnej wody, zagotować. Przyprawić do smaku solą, pieprzem i przyprawą do zupy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pawlito 11.12.2013 11:09
chętnie wprosił bym się
olkaaa 02.12.2012 10:12
rewelacyjny przepis
olkaaa 02.12.2012 10:12
rewelacyjny przepis
monisia1977 02.12.2012 08:05
pycha
Noruas 02.12.2012 00:34
robię podobnie :)
aisoglam 01.12.2012 23:23
smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak