Żeberka wieprzowe duszone po węgiersku.

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • mąka

    1 łyżka
  • cebula

    2 szt
  • smalec

    2 łyżki
  • koncentrat pomidorowy

    2 łyżki
  • kminek

    0,5 łyżeczki
  • czosnek ząbki

    3 szt
  • sól

    do smaku
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyć, pokroić na porcje, otoczyć w mące i zrumienić na smalcu. Przełożyć do rondla, oprószyć papryką i kminkiem. Dusić pod przykryciem, skrapiając wodą. Osolić, dodać pokrojoną i lekko zrumienioną na pozostałym smalcu cebulę. Gdy mięso jest miękkie dodać koncentrat pomidorowy i rozgnieciony czosnek, zagotować. Przyprawić do smaku solą. Podawać z kluskami i surówką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
romanrafal 06.01.2014 08:55
pyszne żeberka
IlonaAlbertos 04.10.2013 15:43
Smakowicie się zapowiada.
Motorek 16.10.2012 08:46
pycha
Iwona51 22.12.2011 09:39
super
Monika193 22.11.2010 21:18
super przepis, koniecznie wypróbuję

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat