żeberka wieprzowe duszone

żeberka wieprzowe duszone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    75 dag
  • sól

  • papryka

  • mąka

    3 dag
  • cebula

    15 dag
  • tłuszcz

    4 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, podzielić na kawałki, posolić i obsmażyć każdy kawałek. Rozgrzać tłuszcz, mięso obsmażyć na silnym ogniu na ciemny kolor, przełożyć do rondelka. Pokroić cebulę, lekko zrumienić na tłuszczu ze smażenia. Do mięsa dodać cebulę wraz z tłuszczem, trochę wody i przyprawić, dusić powoli pod przykryciem do miękkości podlewając wodą, przy końcu sos podprawić mąką.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

caffee_tea

27.02.2012 18:51
lubię to

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat