Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka wieprzowe barbecue
30 ml ketchupu,
2 łyżki musztardy,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki sosu worcester,
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
100 ml miodu,
½ łyżeczki imbiru Prymat,
½ łyżeczki sambal oelek.
Przygotować sos barbecue, dokładnie miksując wszystkie jego składniki i doprawiając do smaku. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na 8 równych kawałków, oprószyć przyprawą do żeberek Prymat, a następnie obsmażyć na gorącej patelni. Do podsmażonych żeberek dodać pokrojone w cienkie paseczki warzywa oraz bulion i dusić przez 5 minut. Następnie wyjąć żeberka, ostudzić i włożyć do sosu barbecue, dodać przyprawę grill klasyczny Prymat i marynować około 4-6 godzin. Zamarynowane żeberka upiec na grillu. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub grzankami czosnkowymi.