Żeberka wieprzowe barbecue

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek wieprzowych

    1 kg
  • oliwy z oliwek

    50 ml
  • przyprawy grill klasyczny Prymat

    1 sztuka
  • przyprawy do żeberek Prymat

    1 sztuka
  • włoszczyzny

    1 pęczek
  • rosołu warzywnego KUCHAREK

    1 l
  • sos barbecue

    - -
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sos barbecue:
30 ml ketchupu,
2 łyżki musztardy,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki sosu worcester,
Sól, pieprz czarny mielony Prymat do smaku,
100 ml miodu,
½ łyżeczki imbiru Prymat,
½ łyżeczki sambal oelek.
Przygotować sos barbecue, dokładnie miksując wszystkie jego składniki i doprawiając do smaku. Żeberka umyć, osuszyć i pokroić na 8 równych kawałków, oprószyć przyprawą do żeberek Prymat, a następnie obsmażyć na gorącej patelni. Do podsmażonych żeberek dodać pokrojone w cienkie paseczki warzywa oraz bulion i dusić przez 5 minut. Następnie wyjąć żeberka, ostudzić i włożyć do sosu barbecue, dodać przyprawę grill klasyczny Prymat i marynować około 4-6 godzin. Zamarynowane żeberka upiec na grillu. Podawać z pieczonymi ziemniakami lub grzankami czosnkowymi.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
berys18 13.04.2011 08:51
muszą być pyszne
AgaS10 26.01.2011 10:01
Mój mąż uwielbia żeberka:)
szajba2 10.12.2010 14:32
lubię żeberka
patusia 21.11.2010 00:58
Szybki i apetyczny przepis i o to chodzi :)
Sylwia88 12.11.2010 07:50
pycha
Goya 19.10.2010 16:25
mniam mniam
Monika168 27.09.2010 20:12
pycha
buksiak12 28.08.2010 10:24
fajny przepis
Dorota71 28.08.2010 09:03
przepis warty wypróbowania
Emilia22 28.08.2010 08:26
muszę wypróbować ten przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat