Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka w sosie własnym z pieczarkami

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 40 dag
cebula 1 szt
pieczarki 200 g
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
woda 1 szklanka
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka w sosie własnym z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Żeberka myjemy i nacieramy przyprawą do żeberek.
Krok 1 - Żeberka w sosie własnym z pieczarkami foto
5
Obsmażamy na rozgrzanej patelni. Przekładamy do garnka.
Krok 2 - Żeberka w sosie własnym z pieczarkami foto
6
Cebulę kroimy w piórka. Smażymy na patelni po podsmażeniu żeberek.
Krok 3 - Żeberka w sosie własnym z pieczarkami foto
7
Pieczarki kroimy w plastry. Podsmażamy razem z cebulką. Dodajemy do garnka. Podlewamy wodą i dusimy na małym ogniu do miękkości mięsa.
Krok 4 - Żeberka w sosie własnym z pieczarkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jadwiga/Jaga85 29.01.2015 15:52
Pyszny obiadek!
VioletoweKucharzenie 29.01.2015 13:43
Najprostszy przepis na żeberka. Wystarczy cebula i pieczarki aby uzyskać aromatyczny smak mięsa.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak