Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w sosie musztardowym...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
smalec 1 łyżka
mąka pszenna 4 łyżki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
woda 6 szklanek
Musztarda rosyjska Prymat 2 łyżeczki
śmietana słodka gęsta 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w sosie musztardowym...

żeberka umyte, osuszone, natrzeć kucharkiem i posypać mąką - reszta mąki do sosu - na smalcu zrumienić

przełożyć do rondla, wlać wodę i dusić do miękkości żeberek na mniejszym ogniu

pod koniec dodać musztardę, śmietanę 18% wymieszać z mąką, ciut wodą i mieszając zagęścić sos, dodać 1 łyżkę natki pietruszki

podawać z ziemniakami lub kaszą i surówka jaką lubisz.......SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 23.12.2013 13:32
takie danie moge zjesc odrazu
Beatris 22.12.2013 10:59
Pyszne mięsko na obiadek.
Monika58 22.12.2013 10:11
dobry sos do żeberek
fotoviderek 22.12.2013 09:53
Super przygotowane mięcho :)
Patriszja
Patriszja 22.12.2013 09:44
smacznie wygląda :)
Megg 22.12.2013 08:32
wyśmienite żeberka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak