Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka w musztardzie na ostro

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
musztarda 5 łyżek
miód prawdziwy 1 łużeczka
tabasco 5 kropli
pieprz 1/3 łyżeczki
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
ocet balsamiczny 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka w musztardzie na ostro

Żeberka podzielić na porcje. Musztardę wymieszać z miodem, tabasco, pieprzem, kucharkiem, octem, Marynatę dokładnie obtoczyć żeberka i zostawić w lodówce na 24 godziny. Układamy na blaszce do pieczenia i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w temperaturze 180 stopni do miękkości, około godziny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 28.10.2013 16:04
mięsko na ostro, pyszne
Łukasz15 29.03.2013 08:40
Takie żeberka mogę jeść codziennie
Malinka 11.02.2013 18:14
No tak, żeberka to rozkosz dla podniebienia:)
ben-ka 03.02.2013 11:26
lubię żeberka pod każdą postacią.
misia53 21.12.2012 14:13
pięknie przyrumienione, bardzo apetyczne
PIOTR11 01.12.2012 08:46
wyglądają świetnie
Renataj 28.11.2012 21:17
Ciekawy przepis i apetyczne zdjęcie.
ewelina/bunia 28.11.2012 20:51
super...
ziutula
ziutula 28.11.2012 19:09
ale pychoty
gottrina 28.11.2012 18:52
apetyczne
IwonaKa 28.11.2012 17:31
muszę wypróbować bo wyglądają apetycznie
Sylwia26 28.11.2012 17:08
mniam
angelika14 28.11.2012 16:56
przepyszne
Piotr-21 28.11.2012 16:40
apetyczne
Barbara/zuza22_85 28.11.2012 16:26
pyszne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak