Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

żeberka pieczone

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
musztarda ostra 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżeczka
wino czerwone 2 łyżki
sos sojowy 1 łyżka
Sól czosnkowa jodowana Prymat
oliwa 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: żeberka pieczone

Z musztardy, pieprzu, sosu sojowe­go, wina i oliwy z oliwek przy­gotować marynatę. Natrzeć nią żeberka, przykryć i odstawić.
Żeberka ułożyć w brytfannie i piec w piekarniku po ok 30-40 minutach otworzyć posypać żeberka papryką, solą, pieprzem, polać żeberka wytopionym tłuszczem i piec aż będą miękkie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 09.10.2015 14:52
Syte danie.
EWI 16.02.2013 20:09
pyszne
Alex_M 16.02.2013 12:25
uwielbiam zeberka :) Twoje super sie prezentuja ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak