Żeberka pieczone

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    70 dkg
  • musztarda sarepska

    2 łyżki
  • natka pietruszki

    1/2 łyżki
  • Koperek suszony Prymat

    1/2 łyżeczki
  • miód wielokwiatowy

    1 łyżeczka
  • czosnek

    1 ząbek
  • olej rzepakowy

    1 łyżka
  • przyprawa uniwersalna Kucharek

    1 łyżeczka
  • sól do smaku

    3 szczypty
  • Pieprz czarny mielony Prymat

    2 szczypty
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Czosnek przecisnąć przez praskę.
Utrzeć musztardę z miodem, czosnkiem, przyprawą do wieprzowiny odrobiną soli i pieprzem.
Ucierając dodać po kropelce olej, pietruszkę, koperek.
Umyte i osuszone żeberka podzielić na mniejsze porcje.
Posmarować mięso marynatą,włożyć do miseczki szklanej, przykryć wstawić do lodówki na 12 godzin.
Następnego dnia żeberka ułożyć w naczyniu żaroodpornym albo na ruszcie w piekarniku, piec 40 minut w 170 stopni.
SMACZNEGO!

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
poczujsmaki 02.07.2014 20:11
wyglądają bardzo smacznie
Motorek 22.06.2014 13:38
smaczne mięsko
Katarzyna59 20.06.2014 20:25
przepyszne żeberka
adelajda 20.06.2014 14:15
No to mamy coś wspólnego bo ja też trochę zachłanna jestem :)
ben-ka 20.06.2014 11:27
@adelajda ja mam takie półmiski i jestem mega zadowolona,służą mi do wszystkiego,a do tego są tak fajnie wyprofilowane, a zarazem eleganckie i nie tylko żeberka na nich świetnie się prezentują,słodkości również.:)Nie zabiorę Ci go.....chociaż nie ukrywam,że chętnie bym sobie powiększyła kolekcję,bo ja taka trochę zachłanna jestem...
adelajda 20.06.2014 11:08
ben-ka proszę z półmiska zabieraj ale półmisek niech zostanie bo jeszcze nie zdążyłam się nim nacieszyć :))))
ben-ka 20.06.2014 11:00
Jakiś znajomy półmisek:) a ja wszystko co na nim, zabieram do siebie,tak jakby to było moje hahaha
Beata23 19.06.2014 20:12
super mięsko
Adam/ZUB3R 19.06.2014 17:21
wyglądają bardzo smacznie
Ania321 19.06.2014 17:05
pyszne żeberka :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat