Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka paski z miodem

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

miód 2 łyżki
pomarańcze 2 sztuki
sól
pieprz
oliwa 4 łyżki
Przyprawa do żeberek z miodem Prymat
żeberka

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka paski z miodem

1. Żeberka myjemy i dzielimy na kawałki. U mnie jeden gnatek to jedno żeberko.
2. Miód rozrabiamy z solą, pieprzem i przyprawą do żeberek. Dodajemy sok wyciśnięty z pomarańczy razem z miąższem. Mieszamy.
3. Powstałą marynata dokładnie smarujemy żeberka i odstawiamy na noc do lodówki.
4. Na blachę wykładamy nieco masła i układamy żeberka. Pieczemy około półtorej godziny, między czasie przewracając na drugą stronę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 25.02.2014 22:26
Rarytas dla mięsożerców.
Alex_M 02.02.2013 10:31
pyszne!
Rafał10 02.02.2013 09:49
pyszne żeberka mmmm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak