Żeberka paprykowe, pieczone w worku

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kg żeberek wieprzowych

    1
  • cebule

    2
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, wytrzeć ręcznikami papierowymi. Podzielić na kawałki, tak na 2-3 kostki. Natrzeć porządnie paprykami, oprószyć lekko pieprzem, solą i majerankiem, odłożyć do lodówki na min. 1 godzinę. Cebule obrać, pokroić w grube plastry. Mięso skropić olejem. Do specjalnego worka do pieczenia włożyć plastry cebuli, na nich ułożyć kawałki żeberek, wlać ok. 1/3 szkl. wody. Dokładnie zamknąć woreczek i ułożyć go w żaroodpornym naczyniu. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st. C , piec ok. 1-1,5 godziny.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (11)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Agnieszka/picola 15.02.2012 22:36
dobre
kasienka23 23.10.2011 13:52
uwielbiam
Misiek1 08.02.2011 11:17
oj zjadłoby się...
aguus 16.01.2011 11:29
rewelacyjny przepis
BozenA 10.12.2010 19:31
świetne
BozenA 10.12.2010 19:31
świetne
misia53 17.09.2010 20:56
Pycha!
ZEWA 07.08.2010 18:09
Super...........
Ewa104 05.08.2010 20:09
Rewelacyjne!
SmacznaPyza 05.08.2010 12:43
wpisując przepis gdzieś po drodze zgubiłam czosnek granulowany, dodałam go razem z papryką do natarcia mięsa

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat