Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
kapusta kiszona
1 kg -
kapusta biała
1/2 kg -
pieczarki
70 dkg -
cebula
4 sztuki -
przecier pomidorowy
1 słoiczek -
bulion
1 litr -
Sól, pieprz, majeranek
do smaku -
margaryna
1/2 kostki -
ziele angielskie
5 ziarenek -
Liść laurowy suszony Prymat
5 listków -
żeberka
1 1/2 kg
Sposób przygotowania
Pieczarki czyścimy, kroimy w plastry razem z nóżkami i przesmażamy na masełku, delikatnie posypując solą. Dodajemy do kapusty.
Żeberka płuczemy pod wodą, osuszamy na ręczniku, oprószamy pieprzem i solą, obsmażamy z obydwu stron na patelni, aby się ładnie przyrumieniły. Do kapusty dodajemy przecier, liście laurowe, ziele angielskie, majeranek według gustu, wkładamy żeberka, oraz zalewamy 1 litrem bulionu. Całość dusimy na wolnym ogniu ok 2 godzin. Możemy od czasu do czasu przemieszać.
Komentarze (7)
Nie masz konta? Zarejestruj się