Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka miodowo-imbirowe

2.0
(10)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
Przyprawa do wieprzowiny klasyczna Prymat 1 op
Pieprz czarny mielony Prymat 1/2 łyżeczka /.płaska/
Imbir mielony Prymat 1 łyżeczka
Sól czosnkowa jodowana Prymat 1 łyżeczka
sos sojowy 1/4 szklanki
miód płynny 1/2 szklanki
olej 2 łyżki
keczup 4 łyżki

Porada

Żeberka muszą być przykryte podczas pieczenia, bo miód sprawia, że bardzo szybko się przypalają.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka miodowo-imbirowe

Sos sojowy zmieszać z miodem, olejem i keczupem, dodać przyprawy i dokładnie wymieszać.
Żeberka umyć, osuszyć ręcznikiem papierowym i pokroić na porcje.
Włożyć je do miski, zalać marynatą, dokładnie wymieszać i wstawić do lodówki na całą noc.
Następnego dnia piekarnik rozgrzać do 180 st.C. żeberka przełożyć do naczynia żaroodpornego, przykryć pokrywa i piec ok. 1,5 godziny.
Podczas pieczenia żeberka przełożyć na drugą stronę.
Podawać z dipem musztardowym i keczupem.
Smacznego!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joannaa24 18.12.2015 19:20
Pyszne żeberka
ben-ka 18.12.2015 09:23
Polecam, bo są takie mięciutkie po upieczeniu, że każdy chętnie po nie sięga.
Gracer 17.12.2015 20:45
takie konkrety lubię
adelajda 17.12.2015 19:56
Super smak mają Twoje żeberka :)
Bernadeta1 17.12.2015 19:39
smaczne mięsko do obiadu
sliwka 17.12.2015 18:59
Pychotka;))
Renata9 17.12.2015 17:46
Pyszne te Twoje żeberka :-)
Adamorek 17.12.2015 17:17
cudnie wypieczone
gosia561 17.12.2015 16:34
ale apetyczne
marzut 17.12.2015 15:40
super przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak