Żeberka mięsne smażone

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • sól

  • pieprz

  • Przyprawa do żeberek z miodem Prymat

  • masło

    80 gram
  • żeberka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka płuczemy i kroimy na podłużne kawałki. Następnie przyprawiamy z każdej strony solą, pieprzem, przyprawą do wieprzowiny i przyprawą do żeberek z miodem. Kawałki mięsa układamy w głębszej patelni na rozpuszczonym tłuszczu. Smażymy pod przykryciem (od czasu do czasu obracając mięso i podlewając je wodą, aby się nie przypaliło). Pod koniec smażenia , gdy zobaczymy, że mięso zaczyna robić się miękkie, to smażymy jeszcze przez jakiś czas bez przykrycia. Mięso układamy na talerzu wyłożonym sałatą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
fotoviderek 08.10.2013 10:39
Uwielbiam żeberka :)
pati100015 06.10.2013 13:04
pychotka - ulubione danie mojego męża;

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat