Żeberka mamy

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1 kg
  • bulion

    2 szklanki
  • czosnek

    3 ząbki
  • kminek mielony

  • olej

  • gałka muszkatołowa

    łyżka
  • mąka

    łyżka
  • liść laurowy

    1 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka dzielimy na porcje po czym każdą z osobna myjemy i osuszamy. Na rozgrzanym tłuszczu obsmażamy żeberka i przekładamy do szerokiego rondla. Tłuszcz na którym smażyliśmy żeberka zalewamy bulionem (szklanką) i zagotowujemy, zalewamy tym żeberka. Dolewamy resztę bulionu i dusimy razem z żeberkami przez ok 40minut, na koniec dodajemy mąkę i przyprawy. Gotujemy jeszcze chwilkę.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Juleczka20 04.12.2011 22:21
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat