Żeberka ketchupowo-paprykowe z bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • olej

    3 łyżki
  • ketchup łagodny

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy, jeśli lubimy ostrzejsze smaki można dodać dodatkowo ostrą paprykę. Żeberka czyścimy, dzielimy na porcje i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy z całą marynatą do folii do pieczenia i zawiązujemy oba końce a wierzch w kilku miejscach nakłuwamy igłą. Pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
dagita
Ostrość zależy od nas samych, można dodać ostrej papryki jeśli lubimy ostrzejsze smaki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gusia1000 10.11.2015 19:06
Dobre mięso.
Wiesława1 19.03.2015 08:33
Też często używam ketchupu do marynaty
w mojej kuchni 19.03.2015 08:15
takie smaczne jedzonko można zjeść
berys18 19.03.2015 08:15
smacznie wyglądają, muszę wypróbować przepis
Mniam 18.03.2015 19:37
Bardzo smakowicie wyglądają. Mój mąż byłby szczęśliwy jakby takie dostał na obiad :)
iziona 18.03.2015 19:10
Na sam widok ślinka cieknie
Franciszek 18.03.2015 18:53
Lubię takie dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat