Żeberka ketchupowo-paprykowe z bazylią

Żeberka ketchupowo-paprykowe z bazylią

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka wieprzowe

    1 kg
  • olej

    3 łyżki
  • ketchup łagodny

    3 łyżki
  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżka
  • Bazylia suszona Prymat

    1 łyżka
  • sól

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Żeberka ketchupowo-paprykowe z bazylią

Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy, jeśli lubimy ostrzejsze smaki można dodać dodatkowo ostrą paprykę. Żeberka czyścimy, dzielimy na porcje i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy z całą marynatą do folii do pieczenia i zawiązujemy oba końce a wierzch w kilku miejscach nakłuwamy igłą. Pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)
dagita
Ostrość zależy od nas samych, można dodać ostrej papryki jeśli lubimy ostrzejsze smaki.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (7)

gusia1000 10.11.2015 19:06
Dobre mięso.
Wiesława1 19.03.2015 08:33
Też często używam ketchupu do marynaty
w mojej kuchni 19.03.2015 08:15
takie smaczne jedzonko można zjeść
berys18 19.03.2015 08:15
smacznie wyglądają, muszę wypróbować przepis
Mniam 18.03.2015 19:37
Bardzo smakowicie wyglądają. Mój mąż byłby szczęśliwy jakby takie dostał na obiad :)
iziona 18.03.2015 19:10
Na sam widok ślinka cieknie
Franciszek 18.03.2015 18:53
Lubię takie dania

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat