Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Żeberka ketchupowo-paprykowe z bazylią

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

żeberka wieprzowe 1 kg
olej 3 łyżki
ketchup łagodny 3 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1 łyżka
Bazylia suszona Prymat 1 łyżka
sól 1 łyżeczka

Porada

Ostrość zależy od nas samych, można dodać ostrej papryki jeśli lubimy ostrzejsze smaki.

Przepis i sposób przygotowania na: Żeberka ketchupowo-paprykowe z bazylią

Wszystkie składniki marynaty dokładnie ze sobą mieszamy, jeśli lubimy ostrzejsze smaki można dodać dodatkowo ostrą paprykę. Żeberka czyścimy, dzielimy na porcje i nacieramy marynatą. Odstawiamy do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie przekładamy z całą marynatą do folii do pieczenia i zawiązujemy oba końce a wierzch w kilku miejscach nakłuwamy igłą. Pieczemy w 200 stopniach przez 1 godzinę. Podajemy z ulubionymi dodatkami. Smacznego :)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 10.11.2015 19:06
Dobre mięso.
Wiesława1 19.03.2015 08:33
Też często używam ketchupu do marynaty
w mojej kuchni 19.03.2015 08:15
takie smaczne jedzonko można zjeść
berys18 19.03.2015 08:15
smacznie wyglądają, muszę wypróbować przepis
Mniam 18.03.2015 19:37
Bardzo smakowicie wyglądają. Mój mąż byłby szczęśliwy jakby takie dostał na obiad :)
iziona 18.03.2015 19:10
Na sam widok ślinka cieknie
Franciszek 18.03.2015 18:53
Lubię takie dania

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak